18. 11. 16
Ustvarjeno: 16 November 2018

Dne 08.11.2018 so inštruktorji ZRCK izvedli tečaj "Ukrepanje ob nujnih stanjih in nenadno nastalih bolezenskih znakih v osnovnih šolah" na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec.

Preberi več ...
18. 10. 30
Ustvarjeno: 30 Oktober 2018

V soboto, 27. oktobra, je ZRCK sodeloval na regijski vaji v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec. Sodelovali smo v štabu intervencije in z dispečersko službo ZRCK. Preizkusili smo usklajenost postopkov in komunikacijske poti v primeru večje nesreče.

18. 10. 30
Ustvarjeno: 30 Oktober 2018

V preteklem letu smo vozni park Zdravstveno reševalnega centra Koroške obogatili z desetimi dodatnimi reševalnimi vozili, ki so večimo locirani na Ravnah na Koroškem. V Zdravstveno reševalnem centru Koroške imamo omejeno število garaž in parkirnih prostorov zato smo ostala vozila parkirali na občinskem parkirnem prostoru, kjer je pač bil prostor. Zaradi težav pri izvopzih na inteervencije smo prosili Občino Ravne na Koroškem za ureditev parkirišč neposredno pred in tik ob stavbi ZRCK. Na občini so nam prisluhnili in prepoznali težave s katerimi se soočamo pri našem delu in utrezno uredili prometni režim. Naša vozila so sedaj parkirana v prvo vrsto, kar vpliva na veliko lažji in hitrejši izvoz nenujnih reševalnih vozil. Hvala še enkrat občinski upravi, da so prisluhnili našim željam in zadevo uredili. Hvala!

18. 10. 09
Ustvarjeno: 10 Oktober 2018

10. oktober je Svetovni dan duševnega zdravja. Dobro duševno zdravje je temelj zdravja, socialne in gospodarske stabilnosti, družbene blaginje in kakovosti življenja ljudi. ZRCK s ciljem krepitve duševnega zdravja in zmanjševanja tveganj, povezanih s stresnimi in travmatičnimi dogodki na delovnem mestu zdravstvenih reševalcev in zdravstvenih dispečerjev, razvija program psihosocialne podpore z imenom »Nisi sam«.

Preberi več ...
17. 12. 13
Ustvarjeno: 13 December 2017

Skromno, a prijetno smo ponedeljek, 11. decembra 2017, obeležili 90-letnico vzpostavitve reševalne službe na Koroškem. Kljub izrednim vremenskim razmeram se nas je zbrala množica ljudi, ki tako ali drugače soustvarjamo preteklost, sedanjost in prihodnost Zdravstveno reševalnega centra Koroške.

17. 10. 05
Ustvarjeno: 05 Oktober 2017

ORGANIZATOR: Zdravstveno reševalni center Koroške LOKACIJA VAJE: okolica Športnega parka Ravne na Koroškem DATUM IZVEDBE: sobota, 30.9. 2017
AKTIVNO SODELUJOČI: Zdravstveni reševalni center Koroške in štiri mobilne enote NMP ZRCK, Mobilne enote nujne medicinske pomoči Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, Zdravstvenih domov Maribor, Velenje, Brežice, enote Slovenske vojske, Gorska reševalna služba Koroške, Koroški gasilski zavod Ravne, prostovoljni gasilci iz Kotelj, Raven in Prevalj, policijske postaje Ravne, Dravograd, Radlje ob Dravi in Slovenj Gradec ter pripadniki Specialne enote policije,
OSTALI: statisti, Srednja in visoka zdravstvena šola Slovenj Gradec

Preberi več